Bleu Blanc

M. Noëstraat
3050 Oud-Heverlee

work pref 016 44 46 44

Bleu Blanc

Menukaart

Kleine hapjes en tapas

Portie kaas  
Portie salami  
Portie Mix  
Bitterballen (10 stuks)  
Spaanse kabeljauw kroketjes (6 stuks)  
Spaanse krokante stukjes kip  
Ibérico Spaanse kroketjes (6 stuks)  
Calamares met verse tartaar  
Warme mix met twee sausjes  

Kleine honger gerechten

Spaghetti bolognaise: gehakt • tomaat • ajuin • kruiden  
Spaghetti van de chef: scampi • pittige tomatenroomsaus  
Lasagne huisgemaakt: gehakt • tomaat • room • kaas  
Groententaart met sla garnituur  
Croque meneer: meesterlijke ham• kaas (tot 18.00 uur)  
Croque Hawaï: meesterlijke ham • kaas • ananas (tot 18.00 uur)  

Salades

Salade vegetarisch: kaasblokjes • yoghurtdressing • peer • walnoten  
Salade Chef: gepaneerde inktvisringen • feta • tomaat • olijven  
Salade met kip: gebakken kippenreepjes • rode ajuin  
Salade met mozarella: tomaat • mozzarella • balsamico • basilicum  
Salade met scampi: gebakken Volga scampi • pesto  

Voorgerechten

Dagsoep van verse marktgroenten    
Tomaat met mozzarella en basilicum    
Huisgemaakte kaaskroketten met fris slaatjes 2-3 stuks    
Oostendse grijze garnaalkroketjes 2-3 stuks    
Mooi samenspel kaas-garnaalkroket    
Gegratineerde scampi 5 stuks met tomatenroom    
Carpaccio van rundsfilet, rucola en parmezaan    
Bordje gerookte zalm met lente-uitjes    
Foie gras met marmelade van ui en toast    

Vleesgrill

Gegrilde kippenfilet (Long)  
Kogelsteak (super mals) Bleu Blanc  
Ierse Rib-eye  
Filet pure van Black Angus Beef  
Entrecote van het kalf (Jos Theys)  
Juniorbeef filet pure (Jos Theys)  
Lamskroon (Schotland)  
Mix Grill van de chef met duo van sausjes  
  • Alle vleesgerechten worden geserveerd met een slaatje met mayo of een slaatje met balsamico vinaigrette.
  • Al onze gerechten worden geserveerd met brood • pasta • frietjes • kroketten • puree • rijst • veldaardappel.
  • Voor extra garnituur wordt 2.50 euro gevraagd.

Saus

Peperroomsaus  
Béarnaise saus  
Hofmeesterboter  
Archiduc saus  
Provençaalse saus  
Mayo – ketchup – mosterd  

Voor groepen vanaf 12 personen vragen wij een keuze uit 3 gerechten te maken.

Burgers & Ribs

Gegrilde burger zonder broodje  
Classic burger met broodje en sla garnituur  
Cheese-burger en sla garnituur (cheddar kaas)  
Burger Bleu Blanc en sla garnituur (Breydelspek en kaas)  
Bollywood-burger en sla garnituur (krokante kippenburger)  
Gekruide ribs (eigen recept)  
Pittig gekruide ribs (**)  
Zoete ribs met honing  
Ribs zoet en pittig (**)  
Ribs van de Chef (met barbecue saus en gegratineerd met kaas)  
  • Alle ribs worden geserveerd met een slaatje met mayo of een slaatje met balsamico vinaigrette.
  • Al onze gerechten worden geserveerd met brood • pasta • frietjes • kroketten • puree • rijst Veldaardappel.
  • Voor extra garnituur wordt 2.50 euro gevraagd.

Zeegrill

Botermakreel (witte visfilet) met een Hollandaisesaus  
Gegrilde zalmfilet met dille sausje  
Gegrilde scampi-brochette met huisgemaakte tartaar  
  • Al onze gerechten worden geserveerd met brood • pasta • frietjes • kroketten • puree • rijst veldaardappel.
  • Voor extra garnituur wordt 2.50 euro gevraagd

Kindergerechten

Curryworst met frietjes  
Kaaskroket met frietjes  
Kleine spaghetti  
Burger met frietjes  
Ribs met frietjes  
Kippenfilet met mayo en frietjes  

Desserten

Crème Brulée  
Warme appeltaart met vanille-ijs  
Tiramisu met speculaas  
Moelleux met vanille-ijs  
Vanille-ijs  
Mokka-ijs  
Chocolade-ijs  
Dame Blanche  
Dame Noire  
Brésilienne  
Kinderijs 1 bol vanille-ijs  
Kinderijs 2 bollen vanille-ijs  
Mini Dame Blanche  
Fruitsla lekker gezond